Skip to content

Pave Frans avslutter sin lange reise i Sørøst-Asia og Oseania

Pave Frans har fullført sin lengste apostoliske reise hittil, som varte i 11 dager og inkluderte besøk til fire land: Indonesia, Papua Ny-Guinea, Øst-Timor og Singapore.
Foto: EWTN

Pave Frans avslutter sin lange reise i Sørøst-Asia og Oseania

Av Pål Johannes Nes, 14. september, 2024, 09:00
Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Pave Frans har fullført sin lengste apostoliske reise hittil, som varte i 11 dager og inkluderte besøk til fire land: Indonesia, Papua Ny-Guinea, Øst-Timor og Singapore. Pavens budskap var preget av temaer som interreligiøs dialog, miljøvern og støtte til samfunnets mest sårbare grupper.

Courtney Mares rapporterer fra Singapore om flere høydepunkter fra pavens reise. Blant disse var besøket til Indonesia, hvor paven vektla viktigheten av samarbeid mellom kristne og muslimer for å fremme fred og forståelse. I Papua Ny-Guinea oppfordret han til fred og sosial rettferdighet, spesielt for marginaliserte grupper. Under besøket i Øst-Timor uttrykte det katolske flertallet stor takknemlighet for pavens støtte til Kirkens arbeid i landet. I Singapore fokuserte paven på de eldre og ungdommen, som han beskrev som “livets røtter” og “fremtiden.”

Pressekonferansen om bord

På vei tilbake til Roma holdt pave Frans en 45 minutters lang pressekonferanse om bord i flyet, hvor han svarte på spørsmål om blant annet det kommende presidentvalget i USA. Paven reflekterte over de etiske dilemmaene troende står overfor når de må velge mellom to politiske kandidater som begge kan ha betydelige mangler sett fra et katolsk perspektiv. Han uttalte at man i slike situasjoner kan bli nødt til å velge “det minste av to onder” når ingen av kandidatene fullt ut representerer Kirkens verdier.

Dette er et viktig budskap fra pave Frans til katolikker, særlig i en tid med økende politisk polarisering. Selv om paven unngikk å nevne spesifikke kandidater, sa han at troende må ta moralske avgjørelser som, selv om de kanskje ikke er ideelle, bør være forankret i forsvar av livet, sosial rettferdighet og omsorg for de marginaliserte. Han understreket at Kirkens lære må være veiledende når katolikker tar politiske valg, og oppfordret til fokus på de grunnleggende verdiene som står på spill.

Gjennom denne historiske reisen har pave Frans nok en gang vist sitt sterke engasjement for å bygge broer mellom samfunn og religioner. Hans budskap om håp og forsoning ble møtt med stor entusiasme. Klimakrisen, som han flere ganger adresserte i sine taler, var også et sentralt tema, særlig i regioner som Sørøst-Asia og Oseania, som er spesielt utsatt for konsekvensene av klimaendringene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

Hver fredag sender vi ut vårt nyhetsbrev


Flere nyheter om dette emnet

Hjelp oss å spre evangeliet i Norge!

Med din hjelp kan vi nå enda flere i Norge med evangeliet. Moder Angelica sa at vi skal prøve på det umulige, så Gud kan gjøre det mulig. Hver dag når vi tusenvis av mennesker fra Haramsøya, noe som skulle være umulig. Dette kan vi bare gjøre takket være din gave. Støtt EWTN Norge – St. Rita Radio i dag.