Skip to content

Caritas helseprosjekt og høstaksjonen

Caritas Arendal og Caritas Stavanger setter snart i gang et helseprosjekt rettet mot flyktninger.
Foto: Caritas

Av sr Anne Bente Hadland, 28. september, 2024, 05:00
Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Caritas Arendal og Caritas Stavanger setter snart i gang et helseprosjekt rettet mot flyktninger. Mange av de som oppsøker Caritas Ressurssenteret har eller opplever ulike helseutfordringer, bl.a. posttraumatisk stresslidelse (PTSD), depresjon og angst. Kunnskapen om helsetjenesten og hva som finnes av tilbud er også ofte mangelfull, noe som gjør situasjonen enda vanskeligere for målgruppen.

Derfor er vi svært fornøyd med midlene vi har fått fra DAM Helse, til å øke flyktningenes kunnskap. Det vil skje gjennom kurs, veiledning, og samtale- og selvhjelpsgrupper. I tillegg vil det bli utviklet informasjonsmateriell, i regi av helsepersonell.

(Stiftelsen Dam er en av Norges største stiftelser og gir penger til helse- og forskningsprosjekter.)

Søndag 29. september går Caritas’ høstaksjon av stabelen. Det er naturligvis mulig å støtte høstaksjonen også andre dager – den går helt frem til 11. november, men 29. er Caritassøndag og flere menigheter vil ha besøk av representanter fra Caritas da. All kollekt går til Caritas den søndagen. Vi oppfordrer alle til å støtte Caritas’ viktige arbeid rikelig.

Tema for høstaksjonen er «frihet og rettferdighet for de mest sårbare». I informasjonsmaetrialet Caritas har sendt ut, sier de: «Det er utvilsomt vakre ord, men hva betyr egentlig frihet og rettferdighet?» Og fra svarene tar vi med:  

  • Frihet fra fangenskap, fattigdom og nød.
  • Rettferdighet er tilgang til noe vi har rett eller krav på.  
  • Mange i Norge tar nok friheten for gitt. Min mor flyktet fra Iran fordi hennes frihet og rettigheter ble fratatt henne fordi hun er kvinne. Kanskje blir vi først virkelig bevisste på frihetens verdi når den er truet?  
  • I Caritas jobber vi for frihet til å kunne spise seg mett, frihet til å skape sitt eget levebrød, frihet fra nød. Bistand kan skape avhengighet og underdanighet, men Caritas over hele verden jobber i stedet på en måte som myndiggjør mennesker.   

Støtt høstaksjonen: Vipps: 93084
Gavekonto: 8200.01.93433 merk høstaksjonen

Denne saken ble første gang publisert på EWTN.no i Ukens nyheter med sr Anne Bente Hadland


Ukens nyheter kommer hver fredag på EWTN.no. Sakene er redigert av sr. Anne Bente Hadland. Send oss gjerne tips om store og små nyheter på epost post@ewtn.no.

Følg sr. Anne Bente på X, les hennes blogg, og lytt til henne i podkasten “Søsterpodden.”


Meld deg på vårt nyhetsbrev 

Hver fredag sender vi ut vårt nyhetsbrev


Flere nyheter om dette emnet

Hjelp oss å spre evangeliet i Norge!

Med din hjelp kan vi nå enda flere i Norge med evangeliet. Moder Angelica sa at vi skal prøve på det umulige, så Gud kan gjøre det mulig. Hver dag når vi tusenvis av mennesker fra Haramsøya, noe som skulle være umulig. Dette kan vi bare gjøre takket være din gave. Støtt EWTN Norge – St. Rita Radio i dag.