Kokk og prest
Av sr Anne Bente Hadland, 3. september, 2024, 05:10
Meld deg på vårt nyhetsbrev her
Det er ikke hver dag man ser en katolsk prest jobbe på kjøkkenet i en restaurant. Men pater Leo Patalinghug er ikke en typisk prest. Patalinghug bor i Baltimore, USA, og er radio- og TV-vert – et av programmene hans er «Savoring Our Faith», der presten «snakker om mat og tro» på EWTN. Han er også en prisbelønt kokk.
Han driver både en restaurant og en food-truck, og begge steder ansetter han mennesker som tidligere har sittet i fengsel og trenger en ny sjanse, og mennesker som kommer fra vanskeligstilte miljøer.
Ideen til Gastro Social kom etter å ha sett hvor vellykket food-trucken var. Den har blitt et vanlig syn i de underpriviligerte nabolagene i Baltimore. I denne artikkelen er det eksempler på hvordan liv kunne forandres gjennom dette arbeidet.
Et av dem er Steven Allbright som fikk en ny sjanse hos Patalinghug. Allbright er nå kjøkkensjef på den populære restauranten Cuba Libre i Washington, D.C. Etter å ha tilbrakt seks år i fengsel for overfall, fikk han en ny sjanse ved å jobbe med Patalinghug, og nå driver han et kjøkken og en virksomhet som omsetter for flere millioner dollar.
«Jeg håpet virkelig at noen ville gi meg en mulighet bare til å vaske opp på kjøkkenet», sier han. «Jeg får fortsatt gåsehud hver gang jeg snakker om hvordan Gud har virket i livet mitt – bare ved å introdusere fader Leo, lære å tilgi meg selv og lære at Gud har tilgitt meg.» «Jeg hadde aldri i mitt liv trodd at jeg skulle stå her på dette kjøkkenet som sjef,» forteller Allbright. «Jeg er her på grunn av Gud.»
Denne saken ble første gang publisert på EWTN.no i Ukens nyheter med sr Anne Bente Hadland
Ukens nyheter kommer hver fredag på EWTN.no. Sakene er redigert av sr. Anne Bente Hadland. Send oss gjerne tips om store og små nyheter på epost post@ewtn.no.
Følg sr. Anne Bente på X, les hennes blogg, og lytt til henne i podkasten “Søsterpodden.”