Skip to content

Avskjedsbudskap fra biskop Grgić

Kjære Brødre og Søstre i Tromsø stift

Min helse er ikke lenger bra, dette er grunnen at jeg personlig har bedt pave Frans om å bli løst fra mine oppgaver som biskop-prelat av Tromsø katolske stift.

I juli i fjor hadde jeg en samtale i Vatikanet med den ansvarlige kardinalen for oss biskoper og forklarte ham min situasjon. I september 2022 skrev jeg et brev til kardinalen. I januar ble jeg invitert til den nye nuntius i Stockholm, og han meddelte meg at pave Frans har nunc pro tunc innvilget min avskjed, som fra i dag av trer i kraft.

Etter å ha tenkt og bedt mye, ønsker jeg at en annen prest blir utnevnt til ny biskop-prelat for Tromsø katolske stift.

I 2008 ble jeg bedt av pave Benedikt XVI. om å forlate Tyskland og dra til Tromsø. Det gjorde jeg i lydighet og kom til Tromsø med stor glede. Jeg har hele tiden følt meg veldig godt mottatt, og jeg har jobbet så godt og så mye jeg kunne. Den gangen sa jeg: jeg går til mine brødre og søstre. Det er dere. Og: jeg fortsetter å bli her, hos dere, og jeg skal så godt jeg kan hjelpe Tromsø stift, den nye bispe­dømme­admini­stratoren og en gang min etterfølger.

Litt for tidlig blir jeg biskop emeritus, men Adsum og Astare coram Te skal prege min hverdag også i fremtiden.

Hjertelig takk til dere alle for all deres bønn, kjærlighet, forståelse, kritikk og diskusjoner, støtte, medfølelse og sympati. Måtte den treenige Gud og vår himmelske mor Maria velsigne dere med sine nådegaver.

Tromsø, 31. august 2023
Biskop Berislav Grgić


Vil du hjelpe andre mennesker med å vokse i troen og kjærlighet til Gud gjennom en gave til EWTN Norge – St Rita Radio? Trykk her for å støtte vårt arbeid

Looking for the latest insights

on church and culture?

Get articles and updates from our WEEKLY NEWS newsletter.


Share

Anbefaling

Flere nyheter om dette emnet

Mer nyheter

Bidrag etter emne