Skip to content

Pave Frans utgir en ny encyklika «Dilexit Nos» om Jesu hellige hjerte

Encyklikaen, med tittelen Dilexit Nos, som betyr «han har elsket oss», vil bli publisert 24. oktober.
Pave Frans ber under onsdagens generalaudiens på Petersplassen i Vatikanet 9. oktober 2024. | Foto: Daniel Ibañez/CNA

Pave Frans utgir en ny encyklika «Dilexit Nos» om Jesu hellige hjerte

Av Courtney Mares, oversatt av Pål Augland. 22. oktober 2024

Pave Frans vil torsdag publisere den fjerde encyklikaen i sitt pontifikat om «den menneskelige og guddommelige kjærligheten i Jesu Kristi hjerte».

Encyklikaen, med tittelen Dilexit Nos, som betyr «han har elsket oss», vil bli publisert 24. oktober.

Paven kunngjorde i juni at han forberedte et dokument om Jesu hellige hjerte, og bemerket at meditasjon over Herrens kjærlighet kan «belyse veien til kirkelig fornyelse og si noe meningsfylt til en verden som ser ut til å ha mistet sitt hjerte».

Pave Frans beskrev deretter dokumentet som noe som «samler de dyrebare refleksjonene fra tidligere tekster og en lang historie som går tilbake til de hellige skriftene, for i dag på nytt å foreslå for hele Kirken denne hengivenheten som er gjennomsyret av åndelig skjønnhet».

«Jeg tror det vil gjøre oss godt å meditere over ulike aspekter ved Herrens kjærlighet, som kan belyse veien til kirkelig fornyelse og si noe meningsfullt til en verden som ser ut til å ha mistet sitt hjerte», sa Frans ved slutten av sin generalaudiens den 5. juni.

Encyklikaen publiseres midt i feiringen av 350-årsjubileet for Jesu Hellige Hjertes åpenbaring for den hellige Margareta Maria Alacoque, som begynte 27. desember 2023 og avsluttes 27. juni 2025.

Vatikanet vil holde en livestreamet pressekonferanse torsdag 24. oktober om encyklikaen: «Dilexit Nos: Encyklika om den menneskelige og guddommelige kjærligheten i Jesu Kristi hjerte.»

Erkebiskop Bruno Forte, en italiensk teolog og nytt medlem av Dikasteriet for troslæren, vil presentere encyklikaen for pressen sammen med søster Antonella Fraaccaro, leder for den italienske ordenen Discepole del Vangelo («Evangeliets disipler»).

Dilexit Nos blir pave Frans’ fjerde encyklika etter Fratelli Tutti, som ble publisert i 2020, Laudato Si ‘, som ble publisert i 2015, og Lumen Fidei, som ble publisert i 2013.

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

Hver fredag sender vi ut vårt nyhetsbrev


Flere nyheter om dette emnet

Hjelp oss å spre evangeliet i Norge!

Med din hjelp kan vi nå enda flere i Norge med evangeliet. Moder Angelica sa at vi skal prøve på det umulige, så Gud kan gjøre det mulig. Hver dag når vi tusenvis av mennesker fra Haramsøya, noe som skulle være umulig. Dette kan vi bare gjøre takket være din gave. Støtt EWTN Norge – St. Rita Radio i dag.