Skip to content

De norsk katolske biskopenes støtte til en felleskristen erklæring om kjønn og seksualitet, har fått global oppmerksomhet

Et intervju med biskopen, publisert av CNA Deutsch med bidrag fra EWTN Norge, er blitt omtalt av flere store mediehus.
Trondheim stift

De norsk katolske biskopenes støtte til en felleskristen erklæring om kjønn og seksualitet, har fått global oppmerksomhet

Av EWTN Norge, 17. oktober 2024

Biskop Erik Vardens uttalelse om den økumeniske erklæringen om kjønn og seksualitet har nådd et globalt publikum. Erklæringen, som ble initiert av Øivind Benestad fra foreningen Mor, far og barn, er undertegnet av en rekke kristne trossamfunn og Norsk katolsk bisperåd. Et intervju med biskopen, publisert av CNA Deutsch med bidrag fra EWTN Norge, er blitt omtalt av flere store mediehus.

Saken, som først ble dekket på EWTN Norges nettside, fokuserer på erklæringens forsvar av den biologiske virkeligheten og de tradisjonelle forståelsene av ekteskap som en forening mellom mann og kvinne. Erklæringen ble en respons på den voksende debatten rundt kjønnsideologi.

I tillegg til EWTN Norges dekning har saken fått bred internasjonal oppmerksomhet gjennom artikler på flere språk, inkludert spansk, portugisisk, tysk og engelsk, på plattformer som ACI Prensa, ACI Digital, National Catholic Register, Die Tagespost og Catholic World Report. ACI Prensa er blant de største katolske nyhetskildene i den spansktalende verden, mens ACI Digital har en betydelig leserskare i Brasil og Portugal. National Catholic Register er en ledende katolsk avis i USA, og Die Tagespost er blant Tysklands mest innflytelsesrike katolske aviser. Catholic World Report, som også har dekket saken, er en anerkjent katolsk nyhetskilde med global rekkevidde. I tillegg har The European Conservative, en konservativ plattform, omtalt saken og bidratt til dens videre spredning.

I Norge har saken også fått oppmerksomhet i nasjonale medier som Dagen, Vårt Land og Aftenposten.

Dekningen viser hvordan store deler av norsk kristenhets standpunkt mot kjønnsideologi har funnet gjenklang i et globalt publikum, og hvordan mediehus over hele verden bidrar til å spre budskapet til den katolske kirke og kristne trossamfunn i ulike regioner.

Saken viser også hvordan samarbeid mellom kristne medieorganisasjoner på tvers av landegrenser kan skape en kraftig motstemme mot kulturelle strømninger som utfordrer tradisjonell kristen lære.

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

Hver fredag sender vi ut vårt nyhetsbrev


Flere nyheter om dette emnet

Hjelp oss å spre evangeliet i Norge!

Med din hjelp kan vi nå enda flere i Norge med evangeliet. Moder Angelica sa at vi skal prøve på det umulige, så Gud kan gjøre det mulig. Hver dag når vi tusenvis av mennesker fra Haramsøya, noe som skulle være umulig. Dette kan vi bare gjøre takket være din gave. Støtt EWTN Norge – St. Rita Radio i dag.