Skip to content

Nyheter fra Vatikanet 11. oktober

Synoden åpner Den andre sesjonen av Vatikanets synode om synodalitet er i gang!

Nyheter fra Vatikanet 11. oktober

Synoden åpner Den andre sesjonen av Vatikanets synode om synodalitet er i gang! En hjørnestein i pave Frans’ pontifikat, som startet den 2. oktober. Et av fjorårets temaer er kvinners rolle og muligheten for kvinnelige diakoner. Kardinal Victor Manuel Fernández, prefekt for Dikasteriet for troslæren, har allerede sagt at kvinnelige diakoner ikke er aktuelt – foreløpig. Følg våre daglige oppdateringer om synoden på EWTN og på EWTNVatican.com!

Rosenkransfesten: Paven oppfordrer til global bønn for fred
Rosenkransfesten ble feiret mandag 7. oktober, og pave Frans oppfordret katolikker over hele verden til å be rosenkransen for fred. «I denne dramatiske tiden,» sa paven, «da krigens vinder og voldens flammer herjer nasjoner, er det kristne fellesskap kalt til å tjene menneskeheten.»
Ambassadør ved Den hellige stol oppfordrer til fred når Taiwan feirer nasjonaldagen

Den 10. oktober feiret Taiwan sin nasjonaldag, som markerte landets 113-årsjubileum. Taiwans ambassadør ved Den hellige stol, Matthew Lee, oppfordret til «avgjørende og konkrete handlinger» for å sikre fred, og siterte pave Frans. Den hellige stol har hatt diplomatiske forbindelser med Taiwan i 82 år, men har ikke forbindelser med Folkerepublikken Kina.

Pave Frans oppfordrer par til å ønske livets gave velkommen
«Vær åpne for livets gave,» oppfordret pave Frans ektepar i sin Angelus-tale på søndag. Paven mintes et nylig møte med en åttebarnsfar, og kalte det «en stor trøst». I sin tale fra Det apostoliske palass den 6. oktober oppfordret han par til å reflektere over sin åpenhet for barn. Pave Frans har gjentatte ganger uttrykt bekymring over Europas «demografiske vinter», med land som Italia som står overfor historisk lave fødselstall.

Peterskirkens baldakin
Peterskirken har kunngjort at restaureringen av Peterskirkens baldakin, som står over hovedalteret og markerer apostelen Peters grav, samt Peterstolen i kapitelsalen, er ferdigstilt. Det restaurerte verket av Bernini vil bli offentliggjort 27. oktober.

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

Hver fredag sender vi ut vårt nyhetsbrev


Flere nyheter om dette emnet

Hjelp oss å spre evangeliet i Norge!

Med din hjelp kan vi nå enda flere i Norge med evangeliet. Moder Angelica sa at vi skal prøve på det umulige, så Gud kan gjøre det mulig. Hver dag når vi tusenvis av mennesker fra Haramsøya, noe som skulle være umulig. Dette kan vi bare gjøre takket være din gave. Støtt EWTN Norge – St. Rita Radio i dag.