Skip to content

Carlo Acutis | En 2.0-helgen og moderne forbilde på hellighet

Bli kjent med Carlo Acutis, en ung mann som har blitt et symbol på moderne hellighet

Carlo Acutis | En 2.0-helgen og moderne forbilde på hellighet

Av Pål Johannes Nes, 10. oktober 2024, 06:00
Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Bli kjent med Carlo Acutis, en ung mann som har blitt et symbol på moderne hellighet. Omtalt som en “2.0-helgen,” brukte han teknologi og sosiale medier til å spre evangeliet. Hans mor, Antonia Salzano, deler hvordan Carlos dype forhold til Gud ikke bare formet hans liv, men også styrket troen til de rundt ham, inkludert henne selv.

Videoen tar oss med gjennom Carlos liv – fra hans kjærlighet til messen og eukaristisk tilbedelse som barn, til hans veldedighetsarbeid for hjemløse i en alder av ni. Carlos dedikasjon til både Gud og nestekjærlighet gjenspeiles også i hans valg om å bli begravet i Assisi, i fotsporene til den hellige Frans.

Hans siste dager, hvor han med nåde aksepterte sin sykdom, viste hans sterke tro. Carlo ofret sin lidelse for Kirken og paven, og hans liv inspirerer fortsatt mange unge i dag. Som den første saligkårede i det nye årtusenet er Carlo et bevis på at hellighet fortsatt er oppnåelig, selv i vår moderne digitale tidsalder.

Les også:
Moren til den kommende helgenen Carlo Acutis: Sønnen står for en spiritualitet som kan følges av alle
Mor til den kommende helgenen Carlo Acutis gir tips til katolske foreldre

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

Hver fredag sender vi ut vårt nyhetsbrev


Flere nyheter om dette emnet

Hjelp oss å spre evangeliet i Norge!

Med din hjelp kan vi nå enda flere i Norge med evangeliet. Moder Angelica sa at vi skal prøve på det umulige, så Gud kan gjøre det mulig. Hver dag når vi tusenvis av mennesker fra Haramsøya, noe som skulle være umulig. Dette kan vi bare gjøre takket være din gave. Støtt EWTN Norge – St. Rita Radio i dag.