Skip to content

Ukens nyheter fra Vatikanet

Få med deg de viktigeste nyhetene fra Vatikanet og den hellige far.

Ukens nyheter fra Vatikanet

Av EWTN, oversatt og tilrettelagt av Pål Johannes Nes,  28. september, 2024, 06:45
Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Få med deg de viktigeste nyhetene fra Vatikanet og den hellige far.

Se denne ukens nyheter fra Vatikanet

Pave Frans utnevner nye konsulenter til doktrinekontoret
Pave Frans har utnevnt 28 nye konsulenter til Dikasteriet for troslæren. Disse eksterne ekspertene innen teologi, kanonisk rett og Den hellige skrift skal bistå Dikasteriet, som er Vatikanets organ med ansvar for å opprettholde doktrinær ortodoksi og håndtere saker om geistlig seksuelt misbruk. De nyutnevnte kommer i tillegg til eksisterende konsulenter som skal støtte dikasteriets ledelse.

Pave Frans fordømmer organisert kriminalitet
I en tale til deltakerne på en konferanse i Vatikanet oppfordret pave Frans til å fokusere på både gjenopprettelsen av de konfiskerte eiendelene og verdigheten til ofrene for organisert kriminalitet. Konferansen handlet om hvordan verdier konfiskert fra kriminelle organisasjoner kan brukes til samfunnets beste. Den hellige far understreket at lidelsene til millioner av mennesker som rammes av internasjonal kriminalitet, ikke må ignoreres.

Vatikanet samarbeider med etterforskningen av finansielle lekkasjer
Vatikanet samarbeider med italienske myndigheter i en etterforskning knyttet til fjorårets høyprofilerte finansrettssak. Italienske medier rapporterer at to personer er under etterforskning for angivelig å ha skaffet seg uautorisert tilgang til en database som inneholder sensitive økonomiske data, inkludert informasjon om italienske politikere og tiltalte i Vatikanets økonomiske rettssak.

Pave Frans oppfordrer til etisk bruk av vitenskap
I en tale til Det pavelige vitenskapsakademiet understreket pave Frans viktigheten av å sikre at vitenskapelige fremskritt alltid tjener til å beskytte menneskeverdet. Han understreket at teknologiske fremskritt bør brukes til det beste for menneskeheten, og tok til orde for at etiske hensyn må styre innovasjonen.

Den hellige stol bekrefter sitt engasjement for ikke-spredning av atomvåpen
På det 68. møtet i Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) i Wien bekreftet erkebiskop Paul Richard Gallagher, som representerte Den hellige stol, Vatikanets mangeårige engasjement for ikke-spredning av atomvåpen. Han understreket behovet for å sikre kjernefysiske anlegg, spesielt de som er i faresonen på grunn av pågående globale konflikter, med særlig fokus på krigen i Ukraina.

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

Hver fredag sender vi ut vårt nyhetsbrev


Flere nyheter om dette emnet

Hjelp oss å spre evangeliet i Norge!

Med din hjelp kan vi nå enda flere i Norge med evangeliet. Moder Angelica sa at vi skal prøve på det umulige, så Gud kan gjøre det mulig. Hver dag når vi tusenvis av mennesker fra Haramsøya, noe som skulle være umulig. Dette kan vi bare gjøre takket være din gave. Støtt EWTN Norge – St. Rita Radio i dag.