Skip to content

Pave Frans kritisert for Kirkens håndtering av overgrepssaker i Belgia

Pave Frans ble møtt med kritikk mot Kirkens behandling av overgrepssaker straks han satte beina på belgisk jord.

Pave Frans kritisert for Kirkens håndtering av overgrepssaker i Belgia

Av sr Anne Bente Hadland, 28. september, 2024, 05:01
Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Pave Frans ble møtt med kritikk mot Kirkens behandling av overgrepssaker straks han satte beina på belgisk jord. Belgias statsminister, Alexander De Croo, tok bladet fra munnen alt i velkomsttalen og krevde «konkrete skritt» for å gjøre opp med fortiden og sette ofrenes interesser foran institusjonens. Også kong Philippe tok tak i overgrepsskandalen og den krisen Kirken står i. Han krevde at Kirken skulle arbeide «uopphørlig» for å sone for forbrytelsene og hjelpe ofrene med å leges.

Vanligvis er slike velkomsttaler en oppvisning i diplomatisk høflighet, men ikke her. Det sier noe om temperaturen i overgrepssakene i Belgia der to tiår med avsløringer av overgrep og systematisk tildekking har ødelagt hierarkiets troverdighet fullstendig.

Frans applauderte på slutten av De Croos tale. «Dette er vår skam og ydmykelse», sa han i et improvisert svar. Det er ventet at paven skal møte overgrepsofre senere fredag ettermiddag. 

Kilder:
Pope gets an earful from Belgian king and others over abuse and failure to respond to women and gays
Belgium’s appalling abuse legacy clouds pope’s trip as survivors pen letter seeking reparations


Ukens nyheter kommer hver fredag på EWTN.no. Sakene er redigert av sr. Anne Bente Hadland. Send oss gjerne tips om store og små nyheter på epost post@ewtn.no.

Følg sr. Anne Bente på X, les hennes blogg, og lytt til henne i podkasten “Søsterpodden.”


Meld deg på vårt nyhetsbrev 

Hver fredag sender vi ut vårt nyhetsbrev


Flere nyheter om dette emnet

Hjelp oss å spre evangeliet i Norge!

Med din hjelp kan vi nå enda flere i Norge med evangeliet. Moder Angelica sa at vi skal prøve på det umulige, så Gud kan gjøre det mulig. Hver dag når vi tusenvis av mennesker fra Haramsøya, noe som skulle være umulig. Dette kan vi bare gjøre takket være din gave. Støtt EWTN Norge – St. Rita Radio i dag.