Skip to content

Nyheter fra Vatikanet: Ukentlige oppdateringer fra Den hellige stol

I sitt budskap for de kommende verdensungdomsdagene i bispedømmene oppfordrer pave Frans ungdommen til å følge den salige Carlo Acutis' eksempel ved å sette eukaristien først.

Nyheter fra Vatikanet: Ukentlige oppdateringer fra Den hellige stol

Av EWTN, oversatt og tilpasset av Pål Johannes Nes, 23. september, 2024, 06:00
Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Pave Frans oppfordrer ungdom til å prioritere eukaristien, inspirert av Carlo Acutis

I sitt budskap for de kommende verdensungdomsdagene i bispedømmene oppfordrer pave Frans ungdommen til å følge den salige Carlo Acutis’ eksempel ved å sette eukaristien først. Paven understreker hvordan Carlo Acutis gjorde daglig bønn foran eukaristien til sin «viktigste avtale» og hentet styrke til sin trosreise. Den neste verdensungdomsdagen feires 24. november, på høytiden Kristus Kongen, i bispedømmer over hele verden.

Eksilbiskop Rolando Álvarez deltar i synoden om synodalitet

Biskop Rolando Álvarez av Matagalpa, som for tiden lever i eksil, vil delta i den andre og siste sesjonen av synoden om synodalitet, som finner sted i Vatikanet fra 2. til 27. oktober. Biskop Álvarez er kjent for sitt forsvar av menneskerettighetene og sin frittalende kritikk av det nicaraguanske regimet. Han ble tvunget til eksil i Roma av president Daniel Ortegas regime i januar i år.

Pave Frans takker nei til invitasjonen til gjenåpningen av Notre-Dame-katedralen

Pave Frans har bekreftet at han ikke vil delta på gjenåpningen av Notre-Dame-katedralen i Paris. Til tross for en invitasjon fra Frankrikes president Emmanuel Macron, har Den hellige far utelukket et besøk til den høytidelige gjenåpningen, som vil finne sted 8. desember, på høytiden for Den uplettede unnfangelse. Den ikoniske katedralen har vært under omfattende restaurering siden den ødeleggende brannen i 2019, som blant annet skadet spiret og taket.

Forhåndsomtale av pave Frans’ kommende reise til Luxembourg og Belgia

Pave Frans planlegger å besøke Luxembourg og Belgia neste uke. Han vil gjøre et kort opphold i Luxembourg den 26. september før han reiser videre til Belgia. Der vil han besøke tre byer for å markere 600-årsjubileet til de katolske universitetene i Leuven og Louvain-la-Neuve. Besøket vil avsluttes med en søndagsmesse i Brussel den 29. september, hvoretter paven vil returnere til Roma.

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

Hver fredag sender vi ut vårt nyhetsbrev


Flere nyheter om dette emnet

Hjelp oss å spre evangeliet i Norge!

Med din hjelp kan vi nå enda flere i Norge med evangeliet. Moder Angelica sa at vi skal prøve på det umulige, så Gud kan gjøre det mulig. Hver dag når vi tusenvis av mennesker fra Haramsøya, noe som skulle være umulig. Dette kan vi bare gjøre takket være din gave. Støtt EWTN Norge – St. Rita Radio i dag.