Skip to content

Vatikanet innkaller til pressekonferanse om åndelige erfaringer fra Medjugorje

Kardinal Víctor Fernández, prefekt for Dikasteriet for troslæren, vil lede en pressekonferanse om åndelige erfaringer i Medjugorje torsdag 19. september i Vatikanet.
Kardinal Víctor Manuel Fernández, prefekt for Dikasteriet for troslæren, leder en pressekonferanse fredag 17. mai 2024 om Vatikanets nye dokument om Maria-åpenbaringer. Foto: Rudolf Gehrig/EWTN News

Av Walter Sánchez Silva og Nicolás de Cárdena, redigert og oversatt av Eli Åm, 17. september, 2024, 10:15
Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Kardinal Víctor Fernández, prefekt for Dikasteriet for troslæren, vil lede en pressekonferanse om åndelige erfaringer i Medjugorje torsdag 19. september i Vatikanet.

Vatikanets pressekontor informerte om at på torsdagens pressekonferanse om Medjugorje, som vil finne sted kl. 11.30 lokal tid, vil Fernández få selskap av monsignore Armando Matteo, som fungerer som sekretær for Dikasteriets for troslæren, sammen med Andrea Tornielli, redaksjonssjef for Dikasteriet for kommunikasjon.

Pressekonferansen skal etter planen sendes direkte på Vatican News’ YouTube-side.

Selv om ingen ytterligere detaljer om arrangementet er offentliggjort, holdes pressekonferansen innenfor rammen av de nye «Normene for fremgangsmåte ved bedømmelse av påståtte overnaturlige fenomener», som ble publisert i mai av Dikasteriet for troslæren. Siden den gang har Den hellige stol utstedt kjennelser om flere påståtte Maria-åpenbaringer og andakter.

Hva skjer i Medjugorje?

De påståtte Maria-åpenbaringene i Medjugorje (Bosnia-Hercegovina) begynte den 24. juni 1981. Seks barn skal ha vært mottakere av Jomfru Marias budskap, og tre av dem sier at de fortsatt mottar budskap hver dag.

januar 2014 ferdigstilte den daværende Kongregasjonen – nå Dikasteriet – for troslæren en rapport bestilt av pave Frans, som i november 2013 uttalte at Jomfru Maria «ikke er en sjef for postkontoret som vil sende meldinger hver dag», uten å nevne Medjugorje spesifikt.

2017 oppsummerte pave Frans innholdet i rapporten, og indikerte at de første åpenbaringene er noe man må fortsette å undersøke. Når det gjelder antatte nåværende åpenbaringer, har rapporten sine tvil.

Ved samme anledning påpekte den hellige far at «folk drar dit og konverterer. Folk møter Gud og forandrer livet sitt.» Dette er ikke et resultat av magi, sa han, men er et gyldig åndelig og pastoralt faktum som ikke kan ignoreres.

Tidligere samme år hadde paven utnevnt biskop Henryk Hoser til « spesialutsending» til Medjugorje. Da han døde i 2021, ble han erstattet av monsignore Aldo Cavalli.

Siden mai 2019 har pave Frans offisielt godkjent organiseringen av pilegrimsreiser til Medjugorje, samtidig som han har advart om at slike pilegrimsreiser bør unngå å skape forvirring eller tvetydighet rundt doktrinære spørsmål.

De siste årene, 202020212022 og 2023, har pave Frans også sendt meldinger til ungdomsfestivaler som holdes i Medjugorje.

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

Hver fredag sender vi ut vårt nyhetsbrev


Flere nyheter om dette emnet

Hjelp oss å spre evangeliet i Norge!

Med din hjelp kan vi nå enda flere i Norge med evangeliet. Moder Angelica sa at vi skal prøve på det umulige, så Gud kan gjøre det mulig. Hver dag når vi tusenvis av mennesker fra Haramsøya, noe som skulle være umulig. Dette kan vi bare gjøre takket være din gave. Støtt EWTN Norge – St. Rita Radio i dag.