Skip to content

Ecuadors ambassadør til Den hellige stol om den internasjonale eukaristiske kongressens betydning

I anledning avslutningen av den internasjonale eukaristiske kongressen i Ecuador ser vi tilbake på et intervju med Ecuadors nye ambassadør til Den hellige stol, Jorge Edmundo Uribe Pérez.
Skjermdump EWTN Vaticano

Ecuadors ambassadør til Den hellige stol om den internasjonale eukaristiske kongressens betydning

Av Pål Johannes Nes, 18. september, 2024, 05:15
Meld deg på vårt nyhetsbrev her

I anledning avslutningen av den internasjonale eukaristiske kongressen i Ecuador ser vi tilbake på et intervju med Ecuadors nye ambassadør til Den hellige stol, Jorge Edmundo Uribe Pérez. I samtalen med EWTN-korrespondent Paola Arriaza la ambassadør Uribe vekt på kongressens potensial til å bringe helbredelse til et Ecuador som sliter med økende vold og ustabilitet.

Ambassadør Uribe reflekterte over sitt nylige møte med pave Frans, som ikke kunne delta på kongressen på grunn av sin planlagte reise til Sørøst-Asia. Likevel uttrykte Uribe håp om at kongressen ville ha stor betydning: «Den eukaristiske kongressen, gitt den nåværende situasjonen, er det beste som kunne skje,» sa han. Han understreket også betydningen av at kongressen sammenfaller med 150-årsjubileet for Ecuadors innvielse til Jesu hellige hjerte – en handling beseglet av president Gabriel García Morenos martyrdød.

Uribe mener kongressen kan bidra til å redusere volden som herjer landet, og fremhevet nådens forvandlende kraft. «Det som virkelig forandrer mennesker, er ikke argumenter, men nåde,» sa han. Ambassadøren snakket også om Ecuadors dype katolske tradisjon og styrken i folkelig hengivenhet, og delte en personlig opplevelse som gjorde stort inntrykk på ham.

Til slutt uttrykte han håp om at kongressen vil bidra til helbredelse og gjenoppbygging av et kriserammet Ecuador, og understreket troens sentrale rolle: «En sjel i nådens stand er ikke en fare for samfunnet, men en ressurs.»

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

Hver fredag sender vi ut vårt nyhetsbrev


Flere nyheter om dette emnet

Hjelp oss å spre evangeliet i Norge!

Med din hjelp kan vi nå enda flere i Norge med evangeliet. Moder Angelica sa at vi skal prøve på det umulige, så Gud kan gjøre det mulig. Hver dag når vi tusenvis av mennesker fra Haramsøya, noe som skulle være umulig. Dette kan vi bare gjøre takket være din gave. Støtt EWTN Norge – St. Rita Radio i dag.