Skip to content

Caritas Bergen flytter inn i St. Paul menighets lokaler

Vi ser frem til å jobbe tett med menigheten og gleder oss til å dele ideer og samarbeide videre.
Foto: St Paul menighet

Caritas Bergen flytter inn i St. Paul menighets lokaler

Av St Paul menighet, redigert og tilpasset av Pål Johannes Nes, 16. september, 2024, 05:25
Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Etter mange år i andre lokaler har Caritas Bergen nå flyttet inn som leietaker i St. Paul menighets lokaler i Nygårdsgaten. Flyttingen markerer en ny tid for begge parter, og det innebærer endringer i bruken av både kontorer og fellesområder. Caritas Bergen vil bruke hovedinngangen fra Nygårdsgate 3, samt et kontor i første etasje, og sambruke med menigheten lokalene i Birgittakjelleren og Krypten. Denne nærheten til menigheten gir Caritas økt mulighet til samarbeid og styrking av sine aktiviteter.

Caritas Bergen, som ble startet av St. Paul menighet og er definert som menighetens diakonale organisasjon, er ett av flere ressurssentre tilknyttet Caritas Norge. Caritas Norge er en del av Caritas Internasjonalis, en av verdens største bistandsorganisasjoner. Organisasjonen arbeider ikke bare med nasjonale prosjekter, men støtter også bistandsarbeid i fattige land, blant annet gjennom innsamlinger på Caritas søndag, adventsaksjon og fastebøsser.

Caritas Bergen er kjent for sitt arbeid med inkludering, og tilbyr ulike aktiviteter rettet mot både samfunns- og arbeidslivsdeltakelse, uavhengig av tro og livssyn. Dette inkluderer språkkafeer og norskkurs, hvor frivillige fra menigheten og St. Paul skole allerede bidrar.

Økonomisk fornuftig valg

Flyttingen til St. Paul menighets lokaler kommer som følge av planer om ombygging i Caritas Bergens tidligere leide lokaler. Daglig leder Brendan McNulty forklarer at Caritas ønsker å bruke sine begrensede ressurser på aktiviteter fremfor høye leiekostnader. “Hvor ellers kunne vi finne et bedre sted enn i menigheten?” sier McNulty, og understreker takknemligheten for muligheten til å styrke organisasjonens arbeid.

Samarbeid med menigheten

Caritas Bergen er allerede involvert i flere aktiviteter i samarbeid med menigheten, blant annet Strikkeklubben og språkkurs. Språkkafeen fungerer som et viktig møtested for innvandrere som ønsker å lære norsk gjennom samtale og erfaringsutveksling. McNulty påpeker at det viktigste ved språkkafeen er kommunikasjonen, og at perfekt norsk ikke er nødvendig. Her kan deltakerne få nyttige råd om alt fra grammatikk til dagligdagse utfordringer, og kanskje også få en smak av bergensk humor.

Ny sjanse og språkkurs

Caritas Bergen tilbyr også «Ny sjanse», et program i samarbeid med Bergen kommune, som gir grunnleggende kvalifisering og veiledning med mål om arbeidsdeltakelse. Dette programmet retter seg mot innvandrere som har bodd i Norge en stund, men som har hatt vanskeligheter med å finne jobb, ofte på grunn av språklige utfordringer. Språkkursene tilbys på A1-B1 nivå, både på norsk og engelsk, og retter seg mot innvandrere fra blant annet Ukraina og andre land.

Oppfordring til frivillighet

Caritas Bergen oppfordrer menighetsmedlemmene til å bli med som frivillige i språkkafeene og språkkursene. Styreleder Erik Andvik understreker at alle kan bidra, uavhengig av om de er etnisk norske eller har undervisningserfaring. Det planlegges også flere arrangementer, inkludert den årlige menighetsfesten i januar, hvor Caritas Bergen vil organisere lotteri til inntekt for menigheten.

“Vi ser frem til å jobbe tett med menigheten og gleder oss til å dele ideer og samarbeide videre,” sier McNulty.

Looking for the latest insights

on church and culture?

Get articles and updates from our WEEKLY NEWS newsletter.


Share

Anbefaling

Flere nyheter om dette emnet

Det største under er du sjølv, å Gud

«Små føtter setter dype spor» kunne jeg lese på en barnegrav for noen år siden, og det fikk meg til å tenke at også vår tro skal sette spor, vår måte å leve vår tro på skal sette spor, vår måte å formidle vår tro på skal sette spor.

Mer nyheter

Bidrag etter emne