Skip to content

Meksikansk prest skutt og drept etter å ha feiret messe

Fader José Guadalupe Popoca, en meksikansk prest i delstaten Morelos, ble på tragisk vis skutt og drept etter å ha feiret messe den 19. oktober.
Sognekirken i Cuxtitali i byen San Cristóbal de Las Casas i den meksikanske delstaten Chiapas. | Foto: Leogeograph, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Meksikansk prest skutt og drept etter å ha feiret messe

Av EWTN Norge, 22.oktober 2024
Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Fader José Guadalupe Popoca, en meksikansk prest i delstaten Morelos, ble på tragisk vis skutt og drept etter å ha feiret messe den 19. oktober. Angrepet fant sted i nærheten av menigheten hans i byen Miacatlán.

Myndighetene etterforsker fortsatt motivet, som fremdeles er uklart. Fader Popoca var kjent for sitt store engasjement for Kirken og sitt omfattende samfunnsarbeid, der han ofte samarbeidet med lokale ungdommer.

Hans død har sjokkert det katolske samfunnet i Mexico, som de siste årene har sett en økning i vold mot geistlige. Erkebiskop Ramón Castro av Cuernavaca fordømte drapet og oppfordret til rettferdighet og fred i landet.

Denne tragiske hendelsen belyser den stadig økende trusselen mot religiøse ledere i Mexico, der volden fortsetter å kreve liv, selv innenfor Kirkens egne rekker.

Les mer hos Catholic News Agency

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

Hver fredag sender vi ut vårt nyhetsbrev


Flere nyheter om dette emnet

Hjelp oss å spre evangeliet i Norge!

Med din hjelp kan vi nå enda flere i Norge med evangeliet. Moder Angelica sa at vi skal prøve på det umulige, så Gud kan gjøre det mulig. Hver dag når vi tusenvis av mennesker fra Haramsøya, noe som skulle være umulig. Dette kan vi bare gjøre takket være din gave. Støtt EWTN Norge – St. Rita Radio i dag.