Skip to content

Intervju med Kardinal Pierbattista Pizzaballa

I et eksklusivt intervju med EWTNs Colm Flynn uttaler han at denne krigen er mer intens på flere områder enn tidligere.
Den latinske patriarken av Jerusalem, kardinal Pierbattista Pizzaballa, ankommer Betlehem på julaften 2023. | Foto: Marinella Bandini, EWTN

Intervju med Kardinal Pierbattista Pizzaballa

Av EWTN, 22. oktober 2024
Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Kardinal Pizzaballa mener at en tostatsløsning for å løse konflikten mellom Israel og Palestina er blitt urealistisk, særlig etter den siste runden med vold mellom Israel og Hamas. I et intervju med EWTN forklarte han at denne løsningen ikke lenger har støtte eller praktisk mulighet for gjennomføring på grunn av økt mistillit, spesielt etter Hamas’ angrep på Israel. Kardinalen bemerket at konflikten har forverret forholdene mellom israelere og palestinere, og at denne runden med vold har fremmet hat og bitterhet, spesielt blant den yngre generasjonen som vokser opp i konfliktsonen.

Pizzaballa påpekte videre at voldelige løsninger aldri kan skape varig fred, og at det nå er et desperat behov for en våpenhvile for å beskytte sivilbefolkningen og forhindre ytterligere lidelse. Han ba om fornyet refleksjon blant internasjonale ledere, og at nye initiativer må vurderes for å fremme en løsning som ikke nødvendigvis innebærer en tostatsløsning. Kardinalen understreket at det er behov for et fundamentalt skifte i tilnærmingen for å finne en vei til fred, og at regionen trenger nytt lederskap som kan jobbe for forsoning og dialog.

Kardinal Pizzaballa ble utnevnt av pave Frans til latinsk patriark av Jerusalem i 2020.

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

Hver fredag sender vi ut vårt nyhetsbrev


Flere nyheter om dette emnet

Hjelp oss å spre evangeliet i Norge!

Med din hjelp kan vi nå enda flere i Norge med evangeliet. Moder Angelica sa at vi skal prøve på det umulige, så Gud kan gjøre det mulig. Hver dag når vi tusenvis av mennesker fra Haramsøya, noe som skulle være umulig. Dette kan vi bare gjøre takket være din gave. Støtt EWTN Norge – St. Rita Radio i dag.