Skip to content

Hawthorne-søstrene: Et levende vitnesbyrd om kristen nestekjærlighet

I mer enn 125 år har Hawthorne-søstrene viet seg til omsorg og medfølelse for mennesker i livets siste fase, særlig for de som lider av kreft.

Hawthorne-søstrene: Et levende vitnesbyrd om kristen nestekjærlighet

Av EWTN, oversatt og tilpasset av Pål Johannes Nes, 27. september, 2024, 05:03
Meld deg på vårt nyhetsbrev her

I mer enn 125 år har Hawthorne-søstrene viet seg til omsorg og medfølelse for mennesker i livets siste fase, særlig for de som lider av kreft. Fra sitt kloster i Westchester County, New York, har disse hengivne nonnene tatt imot tusenvis av pasienter – mange av dem uten familie eller et sted å søke tilflukt i sine siste dager. Søstrene tilbyr all hjelp kostnadsfritt, og deres eneste ønske i retur er bønn.

På Rosary Hill, hvor søstrene bor og gir pleie, råder en atmosfære av ro og åndelig nærvær. Deres tjeneste vitner sterkt om deres forpliktelse til menneskets ukrenkelige verdi, og de sørger for at ingen må dø alene eller uten omsorg.

Nylig besøkte EWTNs Colm Flynn dette barmhjertighetsarbeidet, og hans reportasje fremhever den dype betydningen av søstrenes livskall. Deres innsats, som har vedvart gjennom generasjoner, står som et kraftfullt uttrykk for kristen nestekjærlighet og barmhjertighet i praksis.

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

Hver fredag sender vi ut vårt nyhetsbrev


Flere nyheter om dette emnet

Hjelp oss å spre evangeliet i Norge!

Med din hjelp kan vi nå enda flere i Norge med evangeliet. Moder Angelica sa at vi skal prøve på det umulige, så Gud kan gjøre det mulig. Hver dag når vi tusenvis av mennesker fra Haramsøya, noe som skulle være umulig. Dette kan vi bare gjøre takket være din gave. Støtt EWTN Norge – St. Rita Radio i dag.