Skip to content

Sjeldent brev fra den hellige Junipero Serra auksjoneres bort i New York

Skjermdump EWTN News Nightly

Sjeldent brev fra den hellige Junipero Serra auksjoneres bort i New York

Av EWTN, Oversatt og tilpasset av Pål Johannes Nes, 26. september, 2024, 05:20
Meld deg på vårt nyhetsbrev her

En unik mulighet åpner seg for samlere og historieinteresserte i New York denne torsdagen, når en sjelden gjenstand nært knyttet til en katolsk helgen skal auksjoneres bort. Det anerkjente auksjonshuset Siegel vil auksjonere bort et tosiders brev skrevet av den hellige Junipero Serra i 1776.

Selv om den fransiskanske misjonæren skrev tusenvis av brev i løpet av sitt liv, er det bare en håndfull som fortsatt befinner seg i private samlinger. De fleste av brevene hans er bevart i arkiver i California og Mexico. Brevet som nå legges ut for salg, er forventet å innbringe minst 100 000 dollar.

Den hellige Junipero Serra er særlig kjent for sitt arbeid med å grunnlegge flere misjoner i California. Han var en flittig brevskriver som nøye dokumenterte sitt kall og misjonsarbeid. Majoriteten av hans brev finnes i institusjonelle samlinger, noe som gjør denne auksjonen til en sjelden anledning for å eie et betydningsfullt stykke katolsk historie.

Salget av dette brevet gir et sjeldent innblikk i den hellige Junipero Serras liv og virke. Hans innsats for Kirken og Californias tidlige historie blir fortsatt grundig studert og høyt verdsatt i dag.

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

Hver fredag sender vi ut vårt nyhetsbrev


Flere nyheter om dette emnet

Hjelp oss å spre evangeliet i Norge!

Med din hjelp kan vi nå enda flere i Norge med evangeliet. Moder Angelica sa at vi skal prøve på det umulige, så Gud kan gjøre det mulig. Hver dag når vi tusenvis av mennesker fra Haramsøya, noe som skulle være umulig. Dette kan vi bare gjøre takket være din gave. Støtt EWTN Norge – St. Rita Radio i dag.