Skip to content

Pave Frans besøker Papua Ny-Guinea: En oppfordring til fred og samhold

Pave Frans kom med en sterk oppfordring til fred og omsorg for miljøet under sitt besøk i Papua Ny-Guinea den 8. september 2024.

Pave Frans besøker Papua Ny-Guinea: En oppfordring til fred og samhold

Av Pål Johannes Nes, 18. september, 2024, 05:15
Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player…

Pave Frans kom med en sterk oppfordring til fred og omsorg for miljøet under sitt besøk i Papua Ny-Guinea den 8. september 2024. I en tale i Port Moresby sa han: «Nei til opprustning og utnyttelse av vårt felles hjem», mens han ba om fred for regionen.

Papua Ny-Guinea, et land kjent for sin vakre natur, står overfor store sosiale og økonomiske utfordringer som fattigdom, klimaendringer og stammevold. For mange var pavens besøk et tegn på håp.

Josephine Solok, en lokal pilegrim, uttrykte sin glede: «Jeg er definitivt så lykkelig. Jeg var hjemme, men da jeg hørte at han skulle komme, ville jeg virkelig komme og se ham på grunn av velsignelsene og nådene, det er derfor. Det er derfor! Jeg er her» Velda Tamur, en annen pilegrim, beskrev det som et gledens øyeblikk for hele nasjonen.

Katolske misjonærer har lenge spilt en viktig rolle i landet, der kirken står for mye av utdanningen og helsetjenestene. Med 30 % av befolkningen som katolikker fortsetter troen å vokse, til tross for utfordringer. Pater Albert Calver, en lokal misjonær, fortalte om isolasjonen som mange prester i avsidesliggende områder opplever, men fremhevet samtidig de sterke båndene til lokalbefolkningen.

Den katolske kirkens historie i Papua Ny-Guinea begynte i 1885 med franske misjonærer. I dag ledes mange menigheter av innfødte prester, som viderefører en arv av tro og mot etter Peter To Rot, landets første innfødte martyr.

Pavens besøk ble avsluttet med en messe for 35 000 troende, der han oppfordret folket til å vise mot og åpne seg for evangeliets glede.

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

Hver fredag sender vi ut vårt nyhetsbrev


Flere nyheter om dette emnet

Hjelp oss å spre evangeliet i Norge!

Med din hjelp kan vi nå enda flere i Norge med evangeliet. Moder Angelica sa at vi skal prøve på det umulige, så Gud kan gjøre det mulig. Hver dag når vi tusenvis av mennesker fra Haramsøya, noe som skulle være umulig. Dette kan vi bare gjøre takket være din gave. Støtt EWTN Norge – St. Rita Radio i dag.