Skip to content

Kulturdagen i St. Olav menighet: En dag for fellesskap og mangfold

Den 14. september, på festen for Korsets opphøyelse, arrangerte St. Olav menighet i Oslo sin årlige feiring av Kulturdagen.

Kulturdagen i St. Olav menighet: En dag for fellesskap og mangfold

Av Pål Johannes Nes, 15. september, 2024, 06:00
Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Den 14. september, på festen for Korsets opphøyelse, arrangerte St. Olav menighet i Oslo sin årlige feiring av Kulturdagen. Med strålende vær, samlet flere hundre mennesker seg for å oppleve og feire det kulturelle mangfoldet som er representert i menigheten. Arrangementet fant sted utenfor St. Sunniva skole, hvor lukten av mat fra alle verdenshjørner og lyden av mange ulike språk fylte luften.

Foto: Pål de Vibe

På grunn av arbeidet med regjeringsbygget, ble årets Kulturdag flyttet til denne nye lokasjonen, men det la ingen demper på stemningen. Dagen ble fylt med fargerike innslag av musikk, dans og smakfulle retter, der mennesker fra forskjellige kulturer kunne dele sin arv og glede med hverandre.

Pål de Vibe, medlem av St. Olav sitt menighetsråd, delte sine tanker om betydningen av arrangementet til EWTN Norge:

– “Kulturdagen er en flott tradisjon for å feire den kulturelle rikdommen i menigheten, i fellesskapet av å være en kirke og samme tro,” sa han.

Foto: Pål de Vibe

På spørsmål om hvordan Kulturdagen påvirker evangelisering, svarte de Vibe:

– “Disse aktivitetene er en feiring og dermed også en form for rite, som fremhever at kirken er et fellesskap, og som springer naturlig ut av en felles tro. I et mer individuelt samfunn er slike arrangementer noe som knytter oss sammen, ikke bare på tvers av kulturelle grenser, men også på tvers av aldersgrupper. Det er en flott familiefest, med moro og glede for barn, ungdom, voksne og eldre.”

Foto: Katarinahjemmet Oslo 

Som en del av arrangementet ble det også arrangert en fotballturnering, der seks lag konkurrerte om seieren. Etter en nervepirrende finale, hvor Kroatia møtte Frankrike, gikk Kroatia av med seieren etter straffekonkurranse.

Foto: Pål de Vibe

Kulturdagen i St. Olav menighet viser på nytt hvordan menigheten ikke bare er et åndelig fellesskap, men også en kulturell møteplass som forener mennesker fra alle verdenshjørner under troens fane.

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

Hver fredag sender vi ut vårt nyhetsbrev


Flere nyheter om dette emnet

Hjelp oss å spre evangeliet i Norge!

Med din hjelp kan vi nå enda flere i Norge med evangeliet. Moder Angelica sa at vi skal prøve på det umulige, så Gud kan gjøre det mulig. Hver dag når vi tusenvis av mennesker fra Haramsøya, noe som skulle være umulig. Dette kan vi bare gjøre takket være din gave. Støtt EWTN Norge – St. Rita Radio i dag.