Skip to content

Den mest kjente statuen i Ecuador: Jomfruen av Quito

En av de mest kjente og viktigste statuene i Ecuador er en fremstilling av Jomfru Maria.
Virgen de El Panecillo. Vayambe/CC BY-SA 3.0

Den mest kjente statuen i Ecuador: Jomfruen av Quito

Av Pål Johannes Nes, 13. september, 2024, 06:15
Meld deg på vårt nyhetsbrev her

En av de mest kjente og viktigste statuene i Ecuador er en fremstilling av Jomfru Maria. Jomfruen av Quito, også kjent som Jomfruen av Panecillo, er både et sted for bønn og en populær turistattraksjon. Med den internasjonale eukaristiske kongressen i byen, har statuen fått økt oppmerksomhet.

Statuen er den høyeste i Ecuador og en av de høyeste i Sør-Amerika. Den ble innviet i 1975 av den daværende erkebiskopen av Quito, Pablo Muñoz Vega. Det som gjør denne statuen spesiell, er at den viser jomfru Maria med englevinger – en sjelden fremstilling av Jomfruen. Vingene strekker seg over 90 kvadratmeter, og kronen er prydet med 12 stjerner som representerer apostlene.

Hver dag klatrer hundrevis av mennesker opp Panecillo-høyden for å se statuen, be og nyte den imponerende utsikten over byen.

Se mer i videoen nedenfor, der EWTN News’ visepresident og redaktør, Matthew Bunson, deler flere detaljer om denne ikoniske statuen:

Jomfruen av Panecillo | EWTN News Nightly

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

Hver fredag sender vi ut vårt nyhetsbrev


Flere nyheter om dette emnet

Hjelp oss å spre evangeliet i Norge!

Med din hjelp kan vi nå enda flere i Norge med evangeliet. Moder Angelica sa at vi skal prøve på det umulige, så Gud kan gjøre det mulig. Hver dag når vi tusenvis av mennesker fra Haramsøya, noe som skulle være umulig. Dette kan vi bare gjøre takket være din gave. Støtt EWTN Norge – St. Rita Radio i dag.