Skip to content

Pave Frans i Øst-Timor: Ungdommen er fremtidens håp

Før han reiste videre til Singapore, møtte Den hellige far hundrevis av unge mennesker tidlig om morgenen, der han minnet dem på at de er «liv, håp og fremtid».
Foto: EWTN

Pave Frans i Øst-Timor: Ungdommen er fremtidens håp

Av Pål Johannes Nes, 12. september, 2024, 06:00
Meld deg på vårt nyhetsbrev her

De siste 48 timene har vært intense for pave Frans under hans besøk i Øst-Timor, et av verdens mest katolske og yngste land. Før han reiste videre til Singapore, møtte Den hellige far hundrevis av unge mennesker tidlig om morgenen, der han minnet dem på at de er «liv, håp og fremtid».

Før han holdt sin tale, lyttet pave Frans til vitnesbyrd fra fire unge deltakere. Han roste dem for deres entusiasme i å leve ut troen og oppfordret dem til å huske ofrene deres forfedre hadde gjort. Paven fremhevet også landets lange kamp for uavhengighet, som til slutt ble oppnådd i 2002, og talte til folkemengden om verdien av frihet og brorskap.

Med Singapore som siste stopp på hans reise, ser pave Frans ut til å bygge videre på temaene om fred og samarbeid i en multireligiøs kontekst.

EWTNs Vatikan-journalist Benedicte Cedergren oppsummerer pavens siste dag.

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

Hver fredag sender vi ut vårt nyhetsbrev


Flere nyheter om dette emnet

Hjelp oss å spre evangeliet i Norge!

Med din hjelp kan vi nå enda flere i Norge med evangeliet. Moder Angelica sa at vi skal prøve på det umulige, så Gud kan gjøre det mulig. Hver dag når vi tusenvis av mennesker fra Haramsøya, noe som skulle være umulig. Dette kan vi bare gjøre takket være din gave. Støtt EWTN Norge – St. Rita Radio i dag.