Skip to content

Den internasjonale eukaristiske kongressen i Ecuador

Den internasjonale eukaristiske kongressen er i full gang i Ecuador, hvor tusenvis av troende har samlet seg til en uke med bønn, tilbedelse og eukaristiske prosesjoner.
Geistlige ærer bildet av Jomfruen av El Quinche på den 53. internasjonale eukaristiske kongressen i Quito, Ecuador, 8. september 2024. Foto: Eduardo Berdejo/EWTN News

Den internasjonale eukaristiske kongressen i Ecuador

Av Pål Johannes Nes, 10. september, 2024, 07:00
Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Den internasjonale eukaristiske kongressen er i full gang i Ecuador, hvor tusenvis av troende har samlet seg til en uke med bønn, tilbedelse og eukaristiske prosesjoner. Erkebiskop Alfredo José Espinoza Mateus ledet åpningsmessen, som samlet hele 25 000 deltagere, inkludert over 1 600 barn som mottok sin første kommunion. I sin preken oppfordret erkebiskopen til fellesskap, brorskap og solidaritet.

Erkebiskop Alfredo José Espinoza Mateus av Quito holder prekenen under åpningsmessen på den 53. internasjonale eukaristiske kongressen i Quito, Ecuador, søndag 8. september 2024. Foto: Eduardo Berdejo/EWTN New

Deltagere fra over 40 land har kommet til Quito for å delta i kongressen, som holdes i Metropolitan Convention Center. Hele uken vil være fylt med en rekke aktiviteter, inkludert tilbedelse foran Det hellige sakrament og eukaristiske prosesjoner som feirer kirkens fellesskap på tvers av landegrenser. Deltagerne samles også i takknemlighet for Ecuadors dype tilknytning til Jesu Hellige Hjerte.

EWTNs Vatikan-journalist Paola Arriaza vil være på plass gjennom hele uken og rapportere tilbake til oss om de viktige begivenhetene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

Hver fredag sender vi ut vårt nyhetsbrev


Flere nyheter om dette emnet

Hjelp oss å spre evangeliet i Norge!

Med din hjelp kan vi nå enda flere i Norge med evangeliet. Moder Angelica sa at vi skal prøve på det umulige, så Gud kan gjøre det mulig. Hver dag når vi tusenvis av mennesker fra Haramsøya, noe som skulle være umulig. Dette kan vi bare gjøre takket være din gave. Støtt EWTN Norge – St. Rita Radio i dag.